Rad po mjeri je web stranica za informiranje radnika o njihovim pravima i prednostima članstva u sindikatu.

Stranica je dio obuhvatnih napora Saveza samostalnih sindikata Hrvatske da poboljša položaj i prava radnica i radnika u Hrvatskoj.

Stranica Rad po mjeri izrađena je u okviru projekta Zajedno smo jači, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Tijekom razdoblja od srpnja 2020. do srpnja 2022. održavanje stranice odvijalo se u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Više od projektu „Rad po mjeri čovjeka“ pročitajte ovdje.

Upoznaj svoja prava

Donosimo vam pregled najvažnijih prava na radu, što trebate znati pri zapošljavanju i potpisivanju ugovora o radu, informacije o obračunima plaća, radnom vremenu, povredama vaših prava i načinima zaštite.

Rad po mjeri čovjeka

Upoznajte zaokruženi koncept SSSH Rad po mjeri čovjeka, koji se sastoji od šest dimenzija koje čine kvalitetno radno mjesto: dobra plaća; zaštita zdravlja, učenje i napredovanje; zaštita i sigurnost; glas na radnome mjestu; te radno vrijeme.

Hrvatski radnici i radnice imaju pravo na rad po mjeri čovjeka, ali ono se neće ostvariti samo od sebe. Za Rad po mjeri čovjeka moramo se izboriti, zajedno.

Popunjavanjem upitnika doznajte koliko je kvalitetno vaše radno mjesto.

Zajedno smo jači

Kao pojedinci ne možete mnogo utjecati na svojega poslodavca, ali radnici zajedno, organizirani u sindikat, imaju znatno veću snagu. Na ovim stranicama možete pronaći sve važne informacije o prednostima članstva u sindikatu, pronaći sindikat kojemu se možete pridružiti popunjavanjem pristupnice te preuzeti aplikaciju ako ste sindikalni povjerenik ili radnički predstavnik sindikata.

Priče stvarnih ljudi

Kroz audio i video svjedočanstva bilježimo što tišti hrvatske radnice i radnike te vas pozivamo da nam pošaljete svoju priču.

Tko smo?

SSSH je najsnažnija sindikalna organizacija u Hrvatskoj koja okuplja oko 100.000 tisuća radnika, organiziranih u više od 20 sindikata privatnog i javnog sektora.

Bavimo se pitanjima koja su od zajedničkog interesa svih naših članova te pružamo podršku sindikalnom organiziranju i radu naših sindikata te njihovih podružnica. U svojem djelovanju i financiranju neovisni smo o poslodavcima, državi i političkim strankama. Član smo Europske konfederacije sindikata (ETUC) i Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC).

Sindikati, pridružite nam se!

Sindikati se udružuju u sindikalne središnjice kako bi bili jači u borbi za zajedničke interese.

Članstvom u središnjici sindikat svojim članovima omogućuje podršku i usluge koje sam ne može ponuditi. Pravnu pomoć, sindikalnu edukaciju, informiranje i razne pogodnosti za članove lakše je i efikasnije organizirati zajednički. U štrajkovima, prosvjedima i drugim akcijama, sindikati unutar središnjice aktivno pomažu jedni drugima.

Biti dio središnjice znači i uključiti se u zajedničku borbu oko pitanja koja se tiču članova svih sindikata i radnika općenito. Nijedan sindikat sam ne može spriječiti izmjene Zakona o radu, ili podizanje dobi za odlazak u mirovinu na 67 godina.

Više puta smo dokazali da zajedno, udruženi u središnjice, to možemo učiniti.

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

email: radpomjeri@sssh.hr
Rad po mjeri čovjeka projekt je SSSH s ciljem informiranja radnica i radnika o njihovim pravima te o važnosti i načinu sindikalnog organiziranja.
Izradu ove stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
Stranica radpomjeri.eu registrirana je pod Creative Commons licencom - 2023.
Powered by Panda komunikacije
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram