Online tribina "Kako do boljih prava radnika digitalnih platformi?"

U suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert, SSSH organizira javnu tribinu Kako do boljih prava radnika digitalnih platformi koja će se održati:

  • preko aplikacije ZOOM
  • u četvrtak, 30. rujna,
  • od 14:00 do 16:30 sati.

Rad preko digitalnih platformi eksponencijalno se širi. I dok ne znamo pouzdano koliko je takvih radnika u Hrvatskoj, ono što znamo je da ih je većina u području dostave (najčešće hrane) te uslugama prijevoza. Radnici digitalnih platformi, bilo da rade „samostalno“ ili posredstvom agregatora, ili na neki drugi način, suočeni su s brojnim problemima i kršenjima njihovih prava, uključujući i da im se negira status radnika. Te su probleme prepoznali i sindikati – u Hrvatskoj je nedavno osnovan i prvi sindikat radnika digitalnih platformi, ali i sve veći broj zemalja (i sudova), a što je još važnije, prepoznali su ih i sami radnici koji se organiziraju kako bi izborili bolja prava.

Na tribini će sudjelovati:

• Dunja Kučinac, novinarka
• Ignacio Doreste, Europska konfederacija sindikata (ETUC)
• Iva Filipović, Mile Krivokuća, Sindikat radnika digitalnih platformi Hrvatske (SRDP)
• Sunčica Brnardić, Savez samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH)
• Roman Kormann, Njemački savez sindikata (DGB)
• Fabio Pace, Opći savez talijanskih sindikata (CGIL)

Ovom tribinom želimo potaknuti javnu raspravu i prikupiti prijedloge svih zainteresiranih o tome kako unaprijediti prava radnika digitalnih platformi u Hrvatskoj, od organiziranja radnika do zakonodavnih promjena.

Za sudjelovanje na tribini potrebno je prijaviti se na poveznici: https://zoom.us/meeting/register/tJIsc--przwrGdMBpDxeoa41oZvv7COaTZNc. Nakon prijave, dobit ćete e-mail potvrde u kojem će biti sadržane informacije i upute za priključenje tribini.

Tribina se održava u sklopu projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert.

Podijeli

Vezane vijesti

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

email: radpomjeri@sssh.hr
Rad po mjeri čovjeka projekt je SSSH s ciljem informiranja radnica i radnika o njihovim pravima te o važnosti i načinu sindikalnog organiziranja.
Izradu ove stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
Stranica radpomjeri.eu registrirana je pod Creative Commons licencom - 2023.
Powered by Panda komunikacije
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram