Prava radnika na digitalnim platformama - savjetovanje

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, u suradnji sa Sindikatom radnika digitalnih platformi Hrvatske organizira savjetovanje o pravima radnika na digitalnim platformama preko aplikacije ZOOM, u četvrtak, 4. studenog u 15:00 sati.

Radiš za neku digitalnu platformu, kao vozač_ica, dostavljač_ica ili neki drugi posao? Imaš svoj obrt ili radiš za „agregatora? Imaš puno pitanja, a od platformi dobivaš informacije samo o tome kako radi aplikacija? Što bi agregator ili platforma morali poštivati, a što tek ostaje za izboriti? Za što su se sve uspjeli izboriti radnici u drugim zemljama? Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca? Što je to SRDP i zašto bi trebao_la znati za njih?

Ova pitanja predstavljaju teme o kojima će govoriti i na pitanja sudionika odgovarati:

  • Nediljka Junaković, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH)
  • Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo(SSSH)
  • Iva Filipović – Sindikat radnika digitalnih platformi (SRDP)

Savjetovanje je namijenjeno radnicama i radnicima koji rade preko digitalnih platformi, bez obzira obavljaju li usluge taksi prijevoza, dostave ili neke druge poslove. Savjetovanje je također namijenjeno kako onima koji su samozaposleni tako i onima koji rade za tzv. agregatore. Cilj je informirati radnike o njihovim pravima te ih osnažiti za dalje djelovanje i borbu za veću zaštitu.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti ZOOM savjetovanju, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja. Predviđeno trajanje savjetovanja je 75 minuta.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:

https://forms.gle/iHMEca7wSyxQGUKUA

Savjetovanje se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Podijeli

Vezane vijesti

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

email: radpomjeri@sssh.hr
Rad po mjeri čovjeka projekt je SSSH s ciljem informiranja radnica i radnika o njihovim pravima te o važnosti i načinu sindikalnog organiziranja.
Izradu ove stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
Stranica radpomjeri.eu registrirana je pod Creative Commons licencom - 2023.
Powered by Panda komunikacije
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram