Prijavi se na savjetovanje - Tvoja prava na radnom mjestu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, u utorak 30. studenog organizira ZOOM savjetovanje o radničkim pravima pod nazivom Tvoja prava na radnom mjestu.

Tražiš posao i nadaš se da ćeš uskoro zasnovati radni odnos? Želiš znati što te smiju pitati na razgovoru za posao i što bi ti njih trebao_la pitati ili tražiti prije nego što potpišeš ugovor? Borba za vlastita radnička prava započinje informiranjem o pravima koja nam jamči zakon, kao i načinima kako ih možemo ostvariti ili još poboljšati u praksi. Sudjelovanjem na savjetovanju dobit ćeš odgovore na pitanja poput:

  • Što su radnička prava i kako ih ostvariti?
  • Kakve povrede prava se događaju u praksi?
  • Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao?
  • Što napraviti da poboljšaš radnička prava u svojoj radnoj sredini?

Odgovore na ova i pitanja koja vi postavite davati će

  • Josip Miličević, stručni suradnik za projekte (SSSH)
  • Goran Bulić, pravni povjerenik (SSSH, teritorijalni ured Split)

Savjetovanje je namijenjeno mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, onima koji tek traže posao, zaposlenima na određeno vrijeme ili putem drugih neobičnih oblika ugovora, kao i svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima i kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada. Kombinacijom prezentacije i izlaganja te pitanja i odgovora, savjetovanje cilja uključiti sudionike te ih osnažiti kroz pružanje točnih i bitnih infomracija.

Prijavi se na linku -> https://forms.gle/72GUEfA8u5Ap2Pq28

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti ZOOM savjetovanju, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja.

Savjetovanje Tvoja prava na radnom mjestu organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preko aplikacije ZOOM. Savjetovanje se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Podijeli

Vezane vijesti

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

email: radpomjeri@sssh.hr
Rad po mjeri čovjeka projekt je SSSH s ciljem informiranja radnica i radnika o njihovim pravima te o važnosti i načinu sindikalnog organiziranja.
Izradu ove stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
Stranica radpomjeri.eu registrirana je pod Creative Commons licencom - 2023.
Powered by Panda komunikacije
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram