Prijavi se na ZOOM savjetovanje - Saznaj svoja radnička prava

Savez samostalnih sindikata Hrvatske u srijedu 19.siječnja organizira ZOOM savjetovanje pod nazivom Saznaj svoja radnička prava.

Ako ti je novogodišnja odluka bila: više se informirati o svojim pravima!, ovo je savjetovanje za tebe. Pa čak i ako ne donosiš novogodišnje odluke, ovo savjetovanje može ti pomoći da se s više informacija upustiš u potragu za poslom ili da bolje zaštitiš svoja prava na radnom mjestu.

Bez obzira radiš li na određeno vrijeme, na nekom još čudnijem obliku ugovora ili si tek u potrazi za (prvim) poslom, vjerujemo da su informacije o tvojim radničkim pravima iznimno bitne! Borba za vlastita radnička prava započinje informiranjem o pravima koja nam jamči zakon, kao i načinima kako ih možemo ostvariti ili još poboljšati u praksi.

  • Što su radnička prava i kako ih ostvariti?
  • Koji dokumenti štite tvoja prava?
  • Kakve povrede prava se događaju u praksi?
  • Kakva prava imaju zaposleni na određeno vrijeme?
  • Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca?
  • Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao?
  • Što napraviti da poboljšaš radnička prava u svojoj radnoj sredini?

O ovim temama govorit će i na pitanja sudionika odgovarati:

  • Josip Miličević, stručni suradnik za projekte (SSSH)
  • Ksenija Bešlić, pravna povjerenica (SSSH, teritorijalni ured Osijek)

Prijavi se na linku -> https://forms.gle/LJ7qFyb7dDc3WLr18

Savjetovanje je namijenjeno mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, onima koji tek traže posao, zaposlenima na određeno vrijeme ili putem drugih neobičnih oblika ugovora, kao i svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima i kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada. Kombinacijom prezentacije i izlaganja te pitanja i odgovora, savjetovanje cilja uključiti sudionike te ih osnažiti kroz pružanje točnih i bitnih infomracija.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti ZOOM savjetovanju, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja.

Savjetovanje Saznaj svoja radnička prava organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preko aplikacije ZOOM. Savjetovanje se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Podijeli

Vezane vijesti

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

email: radpomjeri@sssh.hr
Rad po mjeri čovjeka projekt je SSSH s ciljem informiranja radnica i radnika o njihovim pravima te o važnosti i načinu sindikalnog organiziranja.
Izradu ove stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
Stranica radpomjeri.eu registrirana je pod Creative Commons licencom - 2023.
Powered by Panda komunikacije
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram