Prijavi se na ZOOM savjetovanje - Znaš li svoja radnička prava?

Savez samostalnih sindikata Hrvatske nastavlja sa svojim aktivnostima i redovnim ZOOM savjetovanjima o radničkim pravima, a namijenjenih onima koji se tek upoznaju sa svojim radničkim pravima. Savjetovanje će se održati u ponedjeljak 21. veljače, s početkom u 16.00 sati i očekivanim trajanjem od 75 minuta, pod nazivom "Znaš li svoja radnička prava?"

Informacija je moć, a moć je još veća ako je informacija koju imaš točna. To vrijedi i na radnom mjestu. Na žalost, mnogi trpe nepravdu na poslu, a ne znaju koja prava imaju, kako se zaštiti ni kome se obratiti. Bez obzira radiš li na određeno vrijeme, na nekom još čudnijem obliku ugovora ili si tek u potrazi za (prvim) poslom, vjerujemo da su informacije o tvojim radničkim pravima iznimno bitne.

  • Koji dokumenti štite tvoja prava?
  • Kakva prava imaju zaposleni na određeno vrijeme?
  • Što napraviti da poboljšaš radnička prava u svojoj radnoj sredini?
  • Što moraš znati prije potpisivanja ugovora o radu kao i što moraš znati u slučaju da dobiješ otkaz?

Ako nisi siguran_na da znaš odgovore na ova pitanja, pridruži nam se na savjetovanju i oboružaj informacijama koje će ti pomoći na radnom mjestu sada i u budućnosti. Borba za vlastita radnička prava započinje informiranjem o pravima koja nam jamči zakon, kao i načinima kako ih možemo ostvariti ili još poboljšati u praksi.

O ovim temama govorit će i na pitanja sudionika odgovarati:

  • Josip Miličević, stručni suradnik za projekte (SSSH)
  • Ines Duk Ocvarek, pravna povjerenica (SSSH, teritorijalni ured Sisak)

Prijavi se na linku -> https://forms.gle/6amspfkjkRfd69xa8

Savjetovanje je namijenjeno mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, onima koji tek traže posao, zaposlenima na određeno vrijeme ili putem drugih neobičnih oblika ugovora, kao i svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima i kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada.

Savjetovanje o radničkim pravima organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preko aplikacije ZOOM. Savjetovanje se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Podijeli

Vezane vijesti

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

email: radpomjeri@sssh.hr
Rad po mjeri čovjeka projekt je SSSH s ciljem informiranja radnica i radnika o njihovim pravima te o važnosti i načinu sindikalnog organiziranja.
Izradu ove stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
Stranica radpomjeri.eu registrirana je pod Creative Commons licencom - 2023.
Powered by Panda komunikacije
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram