Rad po mjeri žene: Kako do pravednijeg položaja žena na tržištu rada

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, u ponedjeljak 07. ožujka organizira tribinu pod nazivom Rad po mjeri žene: Kako do pravednijeg položaja žena na tržištu rada, s početkom u 15 sati, a putem ZOOM aplikacije.

Nije nikakva novost da su žene na tržištu rada u nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce. Žene su vrlo često neravnopravne na radnim mjestima, podnose nerazmjerni teret kriza, različitih izmjena propisa te promjena koje utječu na sigurnost zaposlenja i često posebno pogađaju ravnotežu privatnog i poslovnog života.
U raspravi širokoga kruga stručnjakinja i stručnjaka i dionika razgovaramo o izmjenama Zakona o radu koje utječu na položaj žena na tržištu rada, o tome kako ih pogađa rad na određeno, o praksama kolektivnog pregovaranja koje mogu poboljšati položaj radnica, o boljoj pravnoj zaštiti žena od zlostavljanja na radu, o zahtjevima ženskih udruga te o prijedlozima i zahtjevima sindikata u odnosu na izmjene radnoga zakonodavstva i ostalih propisa u svrhu postizanja bolje ravnopravnosti i položaja žena na tržištu rada.
 
Ovom tribinom želimo potaknuti javnu raspravu i prikupiti prijedloge svih zainteresiranih o tome kako ojačati pregovaračku moć radnica u cilju unaprjeđivanja kvalitete radnih mjesta u Hrvatskoj, s naglaskom na rad po mjeri žene.
 
Prijavite se za sudjelovanje: https://forms.gle/YdXmxzvNWZi172Ez8
 
 
U panel raspravi sudjeluju:
  • Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
  • sc. Ivana Dobrotić, izv. prof., Katedra za socijalnu politiku, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • sc. Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu
  • Lana Kučer, suradnica na programu Socijalna pravda i jednake mogućnosti, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje
  • Željka Obradović, voditeljica pravne službe, Sindikat bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske
  • Josip Šipić, savjetnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Tribinu "Rad po mjeri žene: Kako do pravednijeg položaja žena na tržištu rada" organizira Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preko aplikacije ZOOM.
Tribina se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj je isključiva odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Podijeli

Vezane vijesti

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

email: radpomjeri@sssh.hr
© Copyright 2020 - All Rights Reserved
Powered by Panda komunikacije
Rad po mjeri čovjeka projekt je SSSH s ciljem informiranja radnica i radnika o njihovim pravima te o važnosti i načinu sindikalnog organiziranja.
Izradu ove stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram